Vi ønsker å tilby ølkurs for hjemmebryggere, de som vurderer å brygge eller bare rett og slett ølhunder som vil forstå bedre.
Kurset gjennomføres på en bryggedag – med oppmøte kl 09:00 – og avslutning kl 16:00
Dagen består av teori og praksis – slik at undervisning skjer i deler av dagen hvor selve byggeprosessen tillater det. Først innleder vi dagen med ei oversikt over hva vi skal igjennom, bli litt kjent med hverandre og ikke minst få lov å stille spørsmål. Vi brygger et kjent øl fra bryggeriets portefølje – og på slutten av dagen får hver deltaker med seg hjem vareprøver på eget brygget øl. Vi tilpasser undervisningen slik at små bryggemaskiner også blir presentert – som Grainfather 30.
Tema som skal berøres er;
- Vann og vannbehandling
- Korn/ malt og mølling
- Mæsking av vørter
- Koking og humle tilsetninger
- Nedkjøling og whirlpool
- Gjæring og preparering av vørteren for gjæring
Ellers blir det tid til samtale/ tips og råd – slik at de fleste skal kunne gjennomføre sin egen brygging etter fullført basiskurs.
Midt på dagen serverer vi et varmt måltid – vanligvis en gryterett. Kaffe og kaker settes frem ellers hele dagen.
Maksimalt 12 deltakere – og kursdiplom mottas ved fullført kurs, samt kompendium med oppsummering av teorien. Alle kurs bekjentgjøres på Facebook/ hjemmrsiden og andre sosiale media.